Mladi od 16 do 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države pred Novu godinu, baš kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u subotu i najavio. 

- Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će biti regulisano pitanje isplate 5.000 dinara mladima od navršenih 16, do navršenih 29 godina.

- Prijava mladih će trajati od 1. do 15. decembra preko portala Uprave za trezor. Svi mladi će morati da se prijavljuju za ovu vrstu pomoći, osim primalaca socijalne pomoći i lica u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija - istaknuto je iz Ministarstva finansija za Mondo.

Takođe, potvrđeno je da ovog puta novac na račune neće leći automatski onima koji su prošli put ostavili svoju prijavu, već će morati da se obavi prijava ispočetka.

Prethodnih puta za novčanu podršku od države takođe prijavljivalo elektonskim putem na portalu Uprave za trezor, na adresi: idp.trezor.gov.rs. Ono što je bilo potrebno da bi ste se prijavili bilo je prebivalište na teritoriji Srbije i važeća lična karta. Na sajtu Uprave za trezor je trebalo da ostavite svoj JMBG, broj lične karte, ime banke i broj bankovnog računa. Ukoliko niste imali račun u banci, mogli ste da označite bilo koju banku od ponuđenih u kojoj bi vam otvorili namenski račun. 

(Mondo)

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".