Један од распростањених обичаја јесте кићење сватова, који том приликом остављају новчани прилог. Једна девојка твитовала је о необичној ситуацији којој је сведочила на једној свадби, када ју је другарица позвала да кити сватове. 

Како је обичај, гости су даровали новцем девојке које су биле задужене за кићење сватова и све је прошло у реду, али после свадбе млада је одлучила да узме новац од кићења, што је њену другарицу, која се пожалила на Твитеру, веома изненадило.

Фото: Твитер принтскрин

 

- Својевремено ме је другарица звала да јој китим сватове са њеним рођакама. Дошла другарица после и покупила све паре из корпе. Нека њена сестрица преплакала, мама јој је рекла да ће она добити новац. Другарица ни да чује, каже да су то њене паре. Је ли то нормално? - упитала је она на Твитеру, а коментари су се само низали.

Она је, одговарајући на коментаре људи, написала и да је било реч о стотину или две евра, те да се млади вероватно учинило да је то много за четири девојке, па је одлучила да узме сав новац за себе.

Фото: Профимедиа

 

- Нигде никада нисам видела да младенци узимају тај новац, нарочито не ако се девојкама које ките најави да је то њихов новац. То је тако ситно и небитно да се млада тиме бави на сопственој свадби. Ја то не бих урадила нити да неког повредим, а ни да себе понизим. Ово ми је понижавајуће кад на сопственој свадби глумиш гусара и отимаш као да је не знам шта у питању - додала је она.

Многи су коментарисали да у већини случајева девојке које ките сватове узимају новац за себе, али има и другачијих случајева.

- Углавном се да девојкама. Али знам случајеве где младенци све покупе, па девојке часте са по 1.000 динара.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".