Митрополија црногорско приморска и Епархија будимљанско-никшићка организовале су вечерас Молебан за светињу брака и очување породице на платоу испред саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, са којег је митрополит Јоаникије поручио да без деце нема будућности и да породице са много деце обнављају народ, државу и Цркву.


- Сви ви који сте овде показали сте бригу за свој народ и за своју државу. Морамо се потрудити да све оно што су нам у наслеђе оставили наши преци, очувамо - рекао је митрополит.

Он је Златним ликом Светог Петра Другог Тајновидца одликовао Андреја и Софију Аџић из Подгорице који имају осморо деце, а исто одликовање добили су Дејан и Сузана Црногорчевић из Зете који имају седморо деце, као и Никола и Нађа Дамјановић са шесторо деце. Одликовање су добили и Данило и Соња Поповић из Подгорице.

Како је пренео портал подгоричког Дана, протојереј Предраг Шћепановић је у прогласу поручио да "живимо у времену тоталитаризма, грех је мера љубави и слободе, а заправо су обесмишљене и љубав и слобода".

Вечерас се, казао је, молимо за милост и благослов за свако створење, да се сачува сваки брак и свака породица.

- Имамо доста невенчаних бракова, има доста и разведених бракова, а брак је благословен и пред богом и пред људима - рекао је протојереј Шћепановић и истакао да се не може ћутати када се врши насилни социјални инжињеринг.

- Не можемо ћутати да се медији, просвета, култура, политичке установе претварају у средства психолошког и моралног притиска. Та паганска идеологија не може да мења хришћанске вредности са којима наш народ живи од када зна за себе - истакао је поручио:

"Противимо се парадама и перформансима у којима се скрнави вера, изопаченим вредностима које пропагирају изругују се традицији поткопавајући породицу и државу. Позивамо власт да заштите народ и државу, нарочито децу која су изложена садржајума ЛГБТ почев од школског доба. Призивимо милост на све бракове и на сву омладину, да би се кроз врлине и богом дане таленте прославиле име божје".

Молебан је одржан уочи сутрашњег Монтенегро Прајда у Подгорици.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".