По налогу Тужилаштва за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка данас су припадници Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције - Службе за борбу против организованог криминала, Одељења за сузбијање финансијског криминала - Одсек за сузбијање фалсификовања новца и других средстава плаћања лишили слободе пет лица, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела одруживање ради вршења кривичних дела и кривично дело фалсификовање новца.

Слободе су лишени М.М., С. И., М.Р. М.Ј. и М.М док се једно лице налази у бекству.

Ова организована криминална група, деловала је у периоду од априла до данас на тај начин што је у стану у Шапцу направила штампарију за прављење лажног новца са свом пратећом опремом у којој је правила лажан новац у свим фазама израде. Лажан новац који су штампали био је у валути евро и динар у апоенима од 100 и 500 евра односно 2.000,00 динара. Ова организована криминална група је лажни новац стављала у оптицај на територији Републике Србије, Црне Горе, Грчке и Италије.

- Постоје основи сумње да је ова организована криминална група за мање од седам месеци ставила у оптицај лажан новац у укупној динарској противвредости од 15 милиона динара - саопштено је из Тужилаштва.

У току су претреси на више локација у Шапцу, Београду и Богатићу.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена у Тужилаштво за организовани криминал.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".