Покренута је истрага о убиству након што је бициклисту јурио и убио возач након судара са аутомобилом.

Детективи у Слоу кажу да су четири мушкарца изашла из возила и јурила Кајрона Леснера (21), пре него што су га усмртили у Вотерман суду у Ципенхаму.

Група је затим побегла са лица места истим аутомобилом у коме су и стигли – за који се верује да је црни Фолксваген Голф – након инцидента око 20.50 часова 2. октобра.

Полиција и хитна помоћ притекли су бициклисти у помоћ и очајнички покушали да му спасу живот, али Леснер је подлегао повредама и проглашен је мртвим на лицу места.

Полиција долине Темзе отворила је истрагу о убиству у вези са "трагичним и шокантним" нападом и апелује на сведоке за додатне информације.

Виши истражни службеник, главни инспектор Енди Хауард, из полицијске јединице за велике злочине у долини Темзе, рекао је: „Ово је трагичан и шокантан инцидент, који је резултирао смрц́у 21-годишњег мушкарца. Детаљи у овој врло раној фази су ограничени, укључујуц́и описе преступника.

Фото: Танјуг/АП

 

- Због тога је невероватно важно да чујемо било кога ко је био сведок било којег дела овог инцидента. Ако сте видели сам прекршај или ако сте видели црни ВВ Голф како се вози у околини пре или после инцидента - контактирајте нас.

- Возило би могло бити оштећено као резултат судара. Били бисмо посебно заинтересовани да чујемо од сваког ко има контролну камеру, ЦЦТВ или снимке звона на вратима који би могли бити релевантни.

- Наши полицајци су на лицу места и остаће док наша истрага траје. Ценим да озбиљан инцидент као што је овај може изазвати велику забринутост у заједници, али детаљна и детаљна истрага је у току и у овом тренутку нема назнака да постоји већи ризик за јавност.

Леснерово убиство је треће у низу смртних случајева који су се догодили у тој области овог викенда, а два тела су пронађена у оближњем парку.

У суботу, 1. октобра, полиција је открила тело мушкарца (65) у Бејлис парку у Слоу. Његова смрт се третира као „необјашњива, али не и сумњива“.

У недељу, друго тело, човека од 40 година, пронађено је само неколико метара од места где је откривено прво тело.

Полиција још није сигурна да ли су две смрти повезане, а тренутно се не верује да су инциденти повезани са смрћу бициклисте.

Након откриц́а другог тела, главни инспектор Хауард је рекао: „Радимо на томе да откријемо шта повезује смрт ове двојице мушкараца. Можда се смрти, иако трагичне, не сматрају сумњивим. „Међутим, чињеница да су два тела пронађена у непосредној близини једно другом, у кратком временском периоду, значи да морамо да утврдимо тачне околности. „Иако ће ови инциденти без сумње изазвати забринутост код људи у Слоуу и околини, желео бих да уверим људе да спроводимо потпуну и темељну истрагу.“

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".