Pokrenuta je istraga o ubistvu nakon što je biciklistu jurio i ubio vozač nakon sudara sa automobilom.

Detektivi u Slou kažu da su četiri muškarca izašla iz vozila i jurila Kajrona Lesnera (21), pre nego što su ga usmrtili u Voterman sudu u Cipenhamu.

Grupa je zatim pobegla sa lica mesta istim automobilom u kome su i stigli – za koji se veruje da je crni Folksvagen Golf – nakon incidenta oko 20.50 časova 2. oktobra.

Policija i hitna pomoć pritekli su biciklisti u pomoć i očajnički pokušali da mu spasu život, ali Lesner je podlegao povredama i proglašen je mrtvim na licu mesta.

Policija doline Temze otvorila je istragu o ubistvu u vezi sa "tragičnim i šokantnim" napadom i apeluje na svedoke za dodatne informacije.

Viši istražni službenik, glavni inspektor Endi Hauard, iz policijske jedinice za velike zločine u dolini Temze, rekao je: „Ovo je tragičan i šokantan incident, koji je rezultirao smrću 21-godišnjeg muškarca. Detalji u ovoj vrlo ranoj fazi su ograničeni, uključujući opise prestupnika.

Foto: Tanjug/AP

 

- Zbog toga je neverovatno važno da čujemo bilo koga ko je bio svedok bilo kojeg dela ovog incidenta. Ako ste videli sam prekršaj ili ako ste videli crni VV Golf kako se vozi u okolini pre ili posle incidenta - kontaktirajte nas.

- Vozilo bi moglo biti oštećeno kao rezultat sudara. Bili bismo posebno zainteresovani da čujemo od svakog ko ima kontrolnu kameru, CCTV ili snimke zvona na vratima koji bi mogli biti relevantni.

- Naši policajci su na licu mesta i ostaće dok naša istraga traje. Cenim da ozbiljan incident kao što je ovaj može izazvati veliku zabrinutost u zajednici, ali detaljna i detaljna istraga je u toku i u ovom trenutku nema naznaka da postoji veći rizik za javnost.

Lesnerovo ubistvo je treće u nizu smrtnih slučajeva koji su se dogodili u toj oblasti ovog vikenda, a dva tela su pronađena u obližnjem parku.

U subotu, 1. oktobra, policija je otkrila telo muškarca (65) u Bejlis parku u Slou. NJegova smrt se tretira kao „neobjašnjiva, ali ne i sumnjiva“.

U nedelju, drugo telo, čoveka od 40 godina, pronađeno je samo nekoliko metara od mesta gde je otkriveno prvo telo.

Policija još nije sigurna da li su dve smrti povezane, a trenutno se ne veruje da su incidenti povezani sa smrću bicikliste.

Nakon otkrića drugog tela, glavni inspektor Hauard je rekao: „Radimo na tome da otkrijemo šta povezuje smrt ove dvojice muškaraca. Možda se smrti, iako tragične, ne smatraju sumnjivim. „Međutim, činjenica da su dva tela pronađena u neposrednoj blizini jedno drugom, u kratkom vremenskom periodu, znači da moramo da utvrdimo tačne okolnosti. „Iako će ovi incidenti bez sumnje izazvati zabrinutost kod ljudi u Slouu i okolini, želeo bih da uverim ljude da sprovodimo potpunu i temeljnu istragu.“

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".