- Према последњим подацима којима располажемо, од 125 страдалих, 32 су деца, од којих је најмлађе дете од две или три године - рекли су за "Франс прес" из Министарства за жене и социјалну заштиту.

Најмање 125 људи страдало у суботу у метежу на крају фудбалске утакмице у граду Маланг на истоку индонежанског острва Јаве, када су хиљаде навијача упали на терен а полиција је употребила сузавац да их сузбије.

Званичници су прво саопштили да је број страдалих 174, али су касније ревидирали тај број због, како су навели, двоструког бројања неких жртава.

Нереди су избили након што је домаћин клуб Арема из града Маланга из Источне Јаве изгубио од клуба Персебаја из Сурабаје са 3:2.

Играчи и челници Араме положили су данас венце испред стадиона.

Фото:Профимедиа

 

- Дошли смо овде као тим тражећи опроштај од породица погођених овом трагедијом, оних који су изгубили своје најмилије и оних који се и даље лече у болници - рекао је тренер тог тима Хавијер Рока, преноси агенција АП.

Навијачи су преплавили терен стадиона Канџурухан из протеста и тражили да управа Ареме објасни зашто је после 23 године неизгубљених утакмица код куће ова утакмица завршена поразом, навели су очевици.

Разочарани због губитка свог тима, навијачи су бацали флаше и друге предмете на играче и фудбалске званичнике.

Нереди су настављени испред стадиона где је преврнуто и запаљено најмање пет полицијских аутомобила.

Полиција за сузбијање демонстрација одговорила је испаљивањем сузавца укључујући и у правцу трибина на стадиону што је изазвало панику у маси. ; Неки људи су се угушили, а неки су прегажени када је стотине људи јурнуло ка излазу у покушају да избегне сузавац.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".