Наиме, глумица је навела да јој је директор фотографије тада тражио да се скине што она није намеравала да учини. Мада да је то имало последица.

Фото: АТА имагес

 

- Снимала сам са редитељем Миланом Јелићем у Метрополу филм "Развод на одређено време" са Батом Живојиновићем. Радили смо једну сцену. Директор фотографије је био тада покојни Петко и он се умешао у ту нашу сцену. Рекао је тада "мала (ја сам тада тек завршила Факултет драмских уметности), ти мораш овде да се скинеш". Ја сам му одмах одговорила "не, велики ја се нећу скинути овде". Он ми је одмах потом одговорио "ви глумице када дођете тако са факултета, хоћете па нећете много сте фине". Само сам рекла да не знам ја друге глумице, али ја нећу овде да се скинем. Нема никаквих проблема да раскинем уговор, била сам спремна на све - рекла је глумица.

Фото: Јелена Новичић

 

- Дакле, ја сам гађала са очекивањем да ми се врати митраљез. Тако је и било, завршили смо филм. Ја се нисам скинула, направљена је дивна сцена. Дан данас се пушта тај филм. Мада тај исти директор фотографије је снимао серију "Вук Караџић". Добила сам месец дана раније да ишчитам Баранија, Милоша Обреновића с обзиром да сам требала да играм велику љубав Милоша Обреновића - рекла је глумица.

- Иначе, Милоша Обреновића је играо један од наших највећих глумаца Берчек кога ја обожавам. Одједанпут на вестима видим "пала прва клапа снимања серије "Вук Караџић". Схватила сам одмах, нико мени није требао да објашњава зашто ја не играм. Окренула сам редитеља и питала "да ли ја играм или не зато што желим да планирам своје време" - рекла је глумица.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/vukiceviclidija

 

- Никада нисам молила или тражила јер је то понос и мислим да се без њега не може кроз живот. Он је рекао "па не, имала си проблем са Петком". Мени је жао што сам изгубила ту улогу, али морате некад да изгубите да би сте добили на другој страни. Једна улога мање више, зато што ја нисам дала да ме тако водају и свлаче зато сам данас нормална мајка, ћерка, комшија и све остало. Нико не може да вас натера на оно што не желите - рекла је глумица.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из породичног дома - Лидија Вукићевић, 1989. године

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".