Лидија Вукићевић је српска глумица. Рођена је 20. јула 1962. године у Краљеву. Већ дуже време живи и ради у Београду. 1991. године глумица се удала за бившег југословенског фудбалера и репрезентативца Митра Мркелу. 1992. године су добили сина Андреја, а три године касније Давида. Старији син је фудбалер, а млађи жели да постане пилот. Због супругових ангажмана у клубовима, живели су у Америци, Турској и Холандији. Обишла је многе дестинације међу којима су Вавилон, Јордан, Мека и Багдад. 2000. године Лидија и Митар су се развели, а деца су остала са мајком.

Фото: АТА имагес

 

 

1986. године је била Соја у филму "Развод на одређено време“. 1987. године је у филму "Луталица“ глумила лепу Раду, Ромкињу која је дошла у Београд са жељом да постане певачица. Такође је започела снимање култне серије "Бољи живот“ у којој је додељена улога Виолете Вики Попадић. 1988. године је била Маја у филму "Шпијун на штиклама“. Лидији и Аљоши Вучковићу су улоге у серији "Бољи живот“ донеле награду за најбољи Глумачки пар године по избору читалаца ТВ Новости. Она им је уручена на Филмским сусретима у Нишу.

1989. године је тумачила улогу Адријане у филму "Вампири су међу нама“. Наставила је снимање друге сезоне "Бољег живота“. 1990. године је имала једну од споредних улога у филму "Љубав је хлеб са девет кора“. Учествовала је у снимању последње сезоне серије "Бољи живот“.

Фото: Инстаграм принтскрин/ vukiceviclidija

 

 

1996. године је глумила Марицу у филму „Довиђења у Чикагу“. 1999. године се појавила у филму "Нек’ буде што буде“. 2002. године је имала епизодну улогу у серији "Хотел са 7 звездица“ у којој је била певачица Сарка. 2014. године јој је додељена улога Руже у серији "Верка“. 2016. године је била Мицка у серији "Немој да звоцаш“.

2007. године је изабрана за посланика у Народној скупштини Републике Србије. Исте године је постала заменица председника Одбора за културу и информисање. На овој функцији је остала до 2012. године када је напустила СРС.

Фото: Инстаграм принтскрин/ vukiceviclidija

 

 

Лидијина мајка је по занимању професорка књижевности. Била је веома строга према њој и сестри Марини, док је отац био попустљивији.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Бољи живот"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".