Србин Љубомир Мирић (55) из Липљана у суботу увече рањен је хицем из ватреног оружја испред дискотеке у Грачаници.

На њега је пуцао Албанац И. Ђ. Нападнути мушкарац је, срећом, у стабилном стању и налази се на одељењу интензивне неге у болници "Симонида" у Грачаници.

Према речима Братислава Лазића, директора клиничко-болничког центра у Грачаници, Мирић који је погођен у пределу десне бутине допремљен је одмах по рањавању.

- Пацијент је у стабилном стању, односно ван животне опасности - рекао је "Новостима" директор Лазић док се према сазнањима у косовској полицији за нападачем и даље трага.

Повређеног Србина одмах су посетили Љиљана Шубарић, градоначелница Грачанице, Новак Живић, председник Привременог органа Града Приштина и Милан Јоксимовић, председник Привременог органа Општине Липљан, како би се уверили у здравствено стање пацијента и понудили сву потребну помоћ како би имао најквалитетнију негу за што бржи опоравак.

Из Канцеларије за Косово и Метохију истичу да је од почетка године ово стоти инцидент према Србима на КиМ и захтевају да нападач који годинама живи у околном месту и за кога се зна од раније буде ухапшен и адекватно санкционисан:

- Нема сумње да и овај инцидент уноси додатни немир и онеспокојава српски народ у покрајини, због чега је неопходна адекватна реакција надлежних.

Инцидент је осудила и Српска листа која оцењује да је тиме настављен поражавајући низ неоснованих напада на Србе на Косову и Метохији.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".