Srbin LJubomir Mirić (55) iz Lipljana u subotu uveče ranjen je hicem iz vatrenog oružja ispred diskoteke u Gračanici.

Na njega je pucao Albanac I. Đ. Napadnuti muškarac je, srećom, u stabilnom stanju i nalazi se na odeljenju intenzivne nege u bolnici "Simonida" u Gračanici.

Prema rečima Bratislava Lazića, direktora kliničko-bolničkog centra u Gračanici, Mirić koji je pogođen u predelu desne butine dopremljen je odmah po ranjavanju.

- Pacijent je u stabilnom stanju, odnosno van životne opasnosti - rekao je "Novostima" direktor Lazić dok se prema saznanjima u kosovskoj policiji za napadačem i dalje traga.

Povređenog Srbina odmah su posetili LJiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privremenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da je od početka godine ovo stoti incident prema Srbima na KiM i zahtevaju da napadač koji godinama živi u okolnom mestu i za koga se zna od ranije bude uhapšen i adekvatno sankcionisan:

- Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih.

Incident je osudila i Srpska lista koja ocenjuje da je time nastavljen poražavajući niz neosnovanih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji.

(Novosti)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".