Учесници "Литије за спас Србије" , који су се организовали преко друштвених мрежа, затражили су данас од Уставног суда да та институција поштује и чува Устав и оно што у њему пише.


- Молимо се да Уставни суд брани Устав Републике Србије у коме јасно пише да је брак само између мушкарца и жене - тако је било, тако јесте и да тако и остане, а на њима који раде у овој институцији је одговорност за поштовање и чување Устава - рекао је свештеник, јереј Јован Бабић испред зграде Уставног суда где су се учесници литије зауставили зауставили током шетње.

Он је прочитао молитву за светињу брака и породице.

Испред Цркве Светог Марка окупљенима се обратио професор историје Милош Ковић који је рекао да је ово што се данас дешава борба за светиње и духовност.

- Изгубили смо суверенитет над делом наше територије у центру Београда, 17. септембра - оценио је Ковић.

Он је подсетио да је поред Цркве Светог Марка била, како је навео, недавно шетња ЛГБТ припадника током Европрајда.

- Иза наших леђа почива чар Душан, ударају на наше светиње и ово је борба за светиње и за нашу духовност - рекао је Ковић.

Он је додао да то није само борба за Цркву Светог Марка, већ и за Дечане, Грачаницу, али и сву српску децу и у Београду, али и на Косову и Метохији.

Током шетње учесници литије застали су испред Прајд инфоцентра, а поједини су држали транспарент са натписом "Забрана промоције содомије на 100 година".

Учесници скупа одали су пошту и руском цару Николају код његовог споменика у Улици краља Милана.

Литија је прошла центром Београда, од Патријаршије до Цркве Светог Марка.

Јереј Бабић, пред почетак литије прочитао је молитву и поручио да ће Београд увек бити Богородичин град.

Учесници литија су се мирно разишли.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".