Он је данас саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду због сумње да је у стану на Вождовцу убио своју 61-годишњу мајку, задавши јој више удараца тупим предметом у главу, услед којих је она преминула.

Ђорђе М. се на саслушању бранио ћутањем у присуству свог изабраног браниоца, сазнаје "Блиц".

Након саслушања тужилаштво је судији за претходни поступак Вишег суда у Београду предложило да осумњиченом одреди притвор због опасности да ће утицати на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело. На терет му се ставља кривично дело - тешко убиство на свиреп и подмукао начин. У току је прибављање медицинске документације за осумњиченог.

Злочин се највероватније догодио током протекле недеље, а Ђорђе М. је ухапшен након што је у петак на углу Рузвелтове и Улице краљице Марије, док је прелазио пешачки прелаз, скочио на мотоциклисткињу јер је наводно мислио да ће га ударити ауто.

Веома брзо на друштвеним мрежама се појавио снимак на ком се виде младић и девојка који га јуре и задржавају док се он отима.

Полицијска патрола послата је до стана Ђ. М., а како нико није отварао врата, посумњали су да нешто није у реду, па су провалили.

- Дозивали су несрећну жену, али нико није одговарао. Кад су ушли у једну просторију, затекли су језив призор, жена је лежала без знакова живота, а на глави је имала неколико повреда нанетих ударцима тупим предметом. Мотив злочина засад није познат - прича извор и додаје да је Ђ. М. одмах ухапшен због сумње да је убио мајку.

Према писању медија из Републике Српске, несрећна жена је угледна докторка.

- У шоку сам. Знамо младића, али и његову мајку. Он јесте био мало чудан, деца су га се плашила јер је био крупан и застрашујућег изгледа. Пуно је тренирао, набилдован је и истетовиран, а колико знам, бавио се музиком. Често је долазио с неком девојком у стан, претпостављамо да му је то партнерка - изјавила је једна комшиница.

(Блиц)