Učesnici "Litije za spas Srbije" , koji su se organizovali preko društvenih mreža, zatražili su danas od Ustavnog suda da ta institucija poštuje i čuva Ustav i ono što u njemu piše.


- Molimo se da Ustavni sud brani Ustav Republike Srbije u kome jasno piše da je brak samo između muškarca i žene - tako je bilo, tako jeste i da tako i ostane, a na njima koji rade u ovoj instituciji je odgovornost za poštovanje i čuvanje Ustava - rekao je sveštenik, jerej Jovan Babić ispred zgrade Ustavnog suda gde su se učesnici litije zaustavili zaustavili tokom šetnje.

On je pročitao molitvu za svetinju braka i porodice.

Ispred Crkve Svetog Marka okupljenima se obratio profesor istorije Miloš Ković koji je rekao da je ovo što se danas dešava borba za svetinje i duhovnost.

- Izgubili smo suverenitet nad delom naše teritorije u centru Beograda, 17. septembra - ocenio je Ković.

On je podsetio da je pored Crkve Svetog Marka bila, kako je naveo, nedavno šetnja LGBT pripadnika tokom Evroprajda.

- Iza naših leđa počiva čar Dušan, udaraju na naše svetinje i ovo je borba za svetinje i za našu duhovnost - rekao je Ković.

On je dodao da to nije samo borba za Crkvu Svetog Marka, već i za Dečane, Gračanicu, ali i svu srpsku decu i u Beogradu, ali i na Kosovu i Metohiji.

Tokom šetnje učesnici litije zastali su ispred Prajd infocentra, a pojedini su držali transparent sa natpisom "Zabrana promocije sodomije na 100 godina".

Učesnici skupa odali su poštu i ruskom caru Nikolaju kod njegovog spomenika u Ulici kralja Milana.

Litija je prošla centrom Beograda, od Patrijaršije do Crkve Svetog Marka.

Jerej Babić, pred početak litije pročitao je molitvu i poručio da će Beograd uvek biti Bogorodičin grad.

Učesnici litija su se mirno razišli.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".