У самоубилачком нападу на образовни центар у авганистанском главном граду Кабулу данас је убијено најмање 19 особа и рањено на десетине, саопштила је полиција, а преноси Ројтерс.


Нико још није преузео одговорност за напад, али многи од становника области где се догодила експлозија су Хазари, етничка мањина која се нашла на мети ранијих напада које је, између осталих, изводила терористичка организација Исламска држава, наводи британска агенција.



Портпарол кабулске полиције саопштио је и да је у нападу повређено 27 особа и да се он догодио у образовном центру где се одржавао пријемни испит.

Школе у Авганистану су обично затворене петком, наводи Ројтерс.

- Напад на цивилне циљеве доказује непријатељску нељудску окрутност и недостатак моралних стандарда - рекао је портпарол полиције.



Он је додао и да су снаге безбедности стигле у то подручје и да је истрага у току.

Сведок који је је говорио за Ројтерс под условом да остане анониман саопштио је да је нападач самоубица детонирао експлозив у образовном центру.



Откако су талибани преузели власт у Авганистану у августу 2021., било је више смртоносних експлозија у џамијама и цивилним подручјима, наводи британска агенција.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".