Певачка дива Силвана Арменулић је рођена 18. маја 1939. године у Добоју као Зилха Барјактаревић. Била је четврто дете од њих тринаесторо.

Певачку каријеру започела је врло рано, а великом брзином је стекла титулу једне од највећих певачица југословенске народне песме. Створила је многе хитове, а истакла се песмом "Шта ће ми живот без тебе драги" коју јој је написао Тома Здравковић и који је постао печат њене каријере. 

 

 

Када је постала славна, Силвана је трагично изгубила живот у 38. години у удесу на магистралном путу Београд–Ниш код Колара.

Живот су такође тада изгубили и Миодраг Јашаревић, шеф народног оркестра РТБ-а, који је те вечери био за воланом, и Силванина сестра Мирјана Барјактаревић, која је била у шестом месецу трудноће.

 

 

Мирјана се такође бавила музиком, а поред тога, физички је доста подсећала на Силвану, а биле су и много повезане.

Њихова трећа сестра Дина Бајрактаревић Николић те кобне ноћи изгубила је своје најмилије, али и дан данас чува успомену на сестре за које је била веома везана.

- Биле смо много повезане, Мирјана, Силвана и ја. Посебно последњих дана биле смо нераздвојне. Силвана је била поднела папире за развод брака. Имала је јако лош брак са Радмилом. Почела је да се забавља са спортским коментаром Марком Марковићем. Били су заљубљени једно у друго. Требало је да се деси још једно, треће, рочиште да се разведе од Радмила, али зла судбина је то спречила. Она је била сасвим друга особа када је са нама сестрама, фамилијом, него каква је када се појави пред публиком -рекла је за "Блиц" Дина једном приликом.

 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања филма ''Тома''

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".