На Јутјуб каналу Моје Браничево постављен је редак снимак популарних певача народне музике из 1972. године. Посебан куриозитет чини то што се на њему налазе заједно Тома Здравковић и Силвана Арменулић. 

На поменутом снимку види се Силвана Арменулић у друштву Томе Здравковића и Боре Дрљаче на свечаном дочеку који су им организовали локални организатори скупа. У то време, Тома и Бора су још увек били певачи чија је каријера ишла узлазном путањом. Силвана је била на врхунцу славе.

Певачка дружина је домаћински дочекана о чему сведочи занимљива фотографија на којој једу печено пиленце. Није било ножа и виљушке јер је било слађе јести прстима.

Био је то догађај који препричавају генерације. Мештани Браничева су угостили звезде народне музике једног хладног фебруарског дана почетком седамдесетих. Село су посетили Силвана Арменулић, Тома Здравковић, Бора Дрљача и други извођачи у оквиру манифестације "Караван Вечерњих новости". Поред радозналих мештана госте су дочекали витезови "Љубичевских коњичких игара". Истог дана је одржан концерт народне музике у Дому културе.

(Моје Браничево)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".