Владо Калембер рођен је у Карловцу 26. априла 1953. године. Врло млад је почео да се интересује за музику, па је током седамдесетих већ упловио у музичке воде.

Као фронтмен "Сребних крила", које је основао 1978. године освајао симпатије широм Југославије, а 1984. године је са Изолдом Баруџијом наступио на Евровизији с песмом "Ћао, аморе".

Мало је познато да је његов први бенд био "Хелијум", а занимљиво је и то што је после Евровизије формирао групу "4 аса" са Аленом Исламовићем, Рајком Дујмићем и Јурицом Пађеном.

Волеле су га и тинејџерке и даме у годинама, а Владо је за све то време ћутао о свом приватном животу и негирао да је заводник каквим га сматрају.

- Много је заблуда и предрасуда, а управо то да сам велики заводник је једна од њих. С ким год бих попио кафу, то би сви пренели да је била веза. Мени се од једне везе увек додавала још понека. Ако сам имао 22 везе, испало би да сам их имао 222. Не жалим се, али је то, на неки начин, мало и "пришивено". Било је то такво доба. Дима је било, али не и пожара - рекао је Владо својевремено, а преноси "Глоссy".

Међутим, познато је да је Владо био у једногодишњој вези са Локицом Стефановић, шефицом тада популарних "Локица". Међутим, како то углавном бива, и њихова веза на даљину је била осуђена на пропаст.

Фото: В. Данилов

 

Након низа љубавних прича, оженио се Аном Руцнер, угледном хрватском виолончелисткињом која је позната по томе што комбинује композиције класичне музике с модерним елементима.

Она је 30 година млађа од Калембера, а и сама је наступала на Евровизији, деценијама након супруга - била је део босанскохерцеговачке делегације 2016. године.

Пар је добио једног сина, али ни ова љубав није опстала, па су се развели. Како је музичар једном приликом истакао, до краха су довеле њихове различитости.

- Ана и ја имамо најљепшу ствар која се десила, а то је дете. Ми смо били у свему одлични, али појавило се неколико различитости. Па зашто те различитости претварати у једнакост - рекао је Калембер.

Иако се спекулисало да је до развода дошло након прељубе, обоје су то негирали и увек причали једно о другом само најлепше.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".