Биљана Србљановић данас је на свом Фејсбуку, без нарочитог повода, написала подужи текст о Милици Заветници.

На неки начин Србљановић и хвали Милицу, али је завршила са увредама на рачун председнице Српског покрета Заветници.

Србљановић, иначе професорка на Факултету драмских уметности и драматуршкиња, објавила је оштре критике на рачун наступа Милице Ђурђевић Стаменковски која је гостовала у једној телевизијској емисији.

- Ова Милица Заветница је као она нека омражена чепуља што увек има једна у сваком одељењу, коју сви мрзе сви, чак и разредна (иако јој све тужака) и сви је сурово киње, а нико нема намеру да се заиста упусти расправу, јер има реторику да убије коња, и веома спретно мења ставове и тезе које заступа, тако да сваки разговор заврти у круг да више не знаш ни што се свађаш, ни како је почело, ни шта она уопште мисли. А не мисли ништа. Само има ту вештину да врти аргументе, често супротне, али тоном и жестином која доводи до лудила и потребе за насиљем, па пошто то не можеш (јер би те и у тучи победила) онда себе једеш што си се уопште упустила у разговор. Она ученица из одељења којој је тешко доакати расправом, не зато што је у праву, него зато што у ствари ништа ни не тврди, не да нема аргументе за своју тезу, него нема ни тезу, има само магловит став у општим цртама који углавном не значи ништа, само те нервира, иде ти на к***ц брате. - написала је Србљановић.

 


Написала је Србљановићева и додала: "Она нека девојчица коју сви онда киње, инфантилно јој добацују или је вређају најбаналније могуће, а ту се крије извор њене снаге, на томе она гради своју личност и формулише животну мисију да нам свима је*е матер милосну ону видећете ви. Тако и буде".

Милица Ђурђевић Стаменковски, председница покрета Заветници, гостовала је у емисији и говорила о свом виђењу параде и литија.

Очекује се одговор Милице Стаменковски, а нема сумње да ће вербални рат почети.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".