Постоји хиљаду начина да се припреме тиквице, а ова мусака од тиквица и киселог млека учиниће да се заљубите у њу чим је пробате спремити први пут.

Овако спремљене тиквице можете служити као додатак уз месо или сухомеснато. 

Потребни састојци:  

  • 1кг тиквица
  • со
  • 2 јаја
  • брашно за ваљање
  • масноћа за поховање
  • 750-800г киселог млека
  • 3-4 чена белог лука
  • по жељи: сецкани першун, мирођија, влашац 

Начин припреме:

Ољуштите тиквице, а потом их исеците по дужини на дебљину око пола сантиметра. Осолите их и оставите око сат времена да пусте воду. Затим их оцедите.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Гала Фоод

 

Направите смесу за поховање, умутите два јаја са сто милилитара воде. Свако парче обришите мало убрусом, уваљајте у брашно, па у смесу за поховање, пржите са обе стране на загрејаном уљу или масти док не добију златну боју. Вишак масноће покупите убрусом.   
Кисело млеко измешајте са изгњеченим белим луком.
Дно калупа прекријте редом похованих тиквица, па премазажите киселим млеком.

Поновите поступак и завршите са слојем киселог млека.
Оставите да се охлади, најбоље преко ноћи. Пре служења посупите сецканим першуном или мирођијом и слично.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".