Postoji hiljadu načina da se pripreme tikvice, a ova musaka od tikvica i kiselog mleka učiniće da se zaljubite u nju čim je probate spremiti prvi put.

Ovako spremljene tikvice možete služiti kao dodatak uz meso ili suhomesnato. 

Potrebni sastojci:  

  • 1kg tikvica
  • so
  • 2 jaja
  • brašno za valjanje
  • masnoća za pohovanje
  • 750-800g kiselog mleka
  • 3-4 čena belog luka
  • po želji: seckani peršun, mirođija, vlašac 

Način pripreme:

Oljuštite tikvice, a potom ih isecite po dužini na debljinu oko pola santimetra. Osolite ih i ostavite oko sat vremena da puste vodu. Zatim ih ocedite.

Foto: Printskrin/Jutjub/Gala Food

 

Napravite smesu za pohovanje, umutite dva jaja sa sto mililitara vode. Svako parče obrišite malo ubrusom, uvaljajte u brašno, pa u smesu za pohovanje, pržite sa obe strane na zagrejanom ulju ili masti dok ne dobiju zlatnu boju. Višak masnoće pokupite ubrusom.   
Kiselo mleko izmešajte sa izgnječenim belim lukom.
Dno kalupa prekrijte redom pohovanih tikvica, pa premazažite kiselim mlekom.

Ponovite postupak i završite sa slojem kiselog mleka.
Ostavite da se ohladi, najbolje preko noći. Pre služenja posupite seckanim peršunom ili mirođijom i slično.

(Alo)

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".