Ново упозорење објавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Временска прогноза за данас је најавила да ће у Србији током дана бити дужи сунчани периоди са мало облака и мало топлије него у понедељак. Нешто више облака биће у току преподнева на северозападу Србије. Ветар слаб северозападни, у Тимочкој Крајини умерен. Притисак око нормале. Минимална температура од 8°С до 14°С, а максимална од 23°С у Димитровграду до 27°С у Пријепољу. Увече суво. Температура у 22 часа од 14°С до 18°С.

РХМЗ упозорава на промену времена

У среду мало до умерено облачно и суво уз нагли пораст температуре, а почеће да дува и појачан западни и југозападни ветар (фен). Максимална температура од 28 до 31 °С, док ће у четвртак бити још топлије, од 30 до 34 °С.

У четвртак после подне киша и локални пљускови са грмљавином се очекују најпре у Војводини, а у петак и суботу и у осталим крајевима са условима и за обилније падавине. Температура ће за дане викенда бити у осетном паду уз умерен и јак северозападни ветар. У недељу разведравање, а почетком наредне седмице ново наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином.

(МОНДО)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".