Најнижа температура од 13 до 18 степени Целзијуса, а највиша од 24 степена на западу до 29 на југоистоку Србије. Ветар слаб и умерен, у зони пљускова појачан северни и североисточни.

У Београду се у току дана очекују локални пљускови са грмљавином, а увече и ноћу киша.

Најнижа температура око 18, а највиша око 26 степени Целзијуса. Ветар слаб и умерен, северни и североисточни.

Најава за нове пљускове

РХМЗ је најавио и да се у наредних сат времена на територији Војводине местимично очекује киша са пљусковима и грмљавином.

Упозорење на пљускове са грмљавином и градом

РХМЗ издао је јутрос и упозорење за подручје Србије које се односи на појаву интензивних пљускова са грмљавином и градом.

"Данас се на подручју Србије повремено очекују плјускови и грмлјавина, који ће локално бити израженији (преко 20 мм за кратко време) уз град и јак ветар у зони падавина", упозорава РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У Србији је данас на снази наранџасто и жуто упозорење због пљускова и грмљавине. Наранжасти метео аларм упаљен је за пределе западне, источне и југоисточне Србије, као и за територију Поморавља и Шумадије.

То значи да је време опасно.

"Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе", наводи се на сајту РХМЗ-а.

У осталим деловима Србије на снази је жуто упозорење што значи да је време потенцјиално опасно.

- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике - објашњава РХМЗ.

Време наредних дана

У петак хладније и облачно са кишом која постепено одлази на исток уз престанак падавина на северу и западу Србије поподне уз делимично разведравање. Ветар слаб северних праваца. Притисак мало изнад нормале. Минимална јутарња температура од 14°Ц до 17°Ц, а максимална од 17°Ц до 21°Ц. Увече суво. Температура у 22х од 15°Ц до 18°Ц.

У суботу у свим крајевима суво са дужим сунчаним периодима уз развој слабе пролазне облачности и топлије него у петак.

У недељу ново пролазно наоблачење може условити краткотрајну кишу током дана и понегде локалне пљускове. Почетком наредне седмице сунчаније и мало топлије.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".