- У наредна два сата на западу Војводине, западу, југозападу и југу Србије умерено до потпуно облачно и местимично с кишом и локалним плјусковима - пише у најави на сајту РХМЗ-а.

До краја седмице, према најави метеоролога, биће променљиво облачно и нестабилно време, повремено са кишом, плјусковима и грмлјавином, а температура ће бити у постепеном паду. За викенд се очекују интензивнији плјускови с грмлјавином углавном у крајевима јужно од Саве и Дунава.

Почетком следеће седмице биће свежије са максималном температуром од 21 до 24 °Ц уз смену сунчаних и облачних интервала, а у понеделјак и краткотрајне кише понегде.

Средином седмице претежно сунчано и осетно топлије. Од петка ново наоблачење с кишом, плјусковима, грмлјавином и постепеним падом температуре.

Метеоролог Ђорђе Ђурић такође је најавио да ће наредних дана бити услова за грмљавинске олује и обилније пљускове.

- Средином следеће седмице остаци урагана Данијела, који се већ данима као ураган прве категорије премешта преко средњег дела Атлантика ка Европи, стићи ће до југозападне обале Европе, до близина Португалије и Бискајског залива. Остаци овог урагана донеће олујне ветрове и обилне падавине југозападу Европе, док ће према Балкану преко централног Медитерана да се измести термички гребен на висини, уз прилив веома топле ваздушне масе, па се средином следеће седмице очекује јаче отопљење, уз ведро и стабилно време, а следећег четвртка температуре и преко 30°Ц - објаснио је метеоролог.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".