Мери Рејнолдс (89), која живи у Епингу у Есексу, била је двојница краљице Елизабете ИИ током дугих 34 године. Она је почела да се бави овим послом 1988. године, а када је имала 17 година први пут су јој рекли да изгледа исто као Елизабета.

Но, како је краљица преминула 8. септембра, дошло је време да се и Мери пензионише, а та одлука чини је јако тужном.

Фото: Профимедиа

 

 

Појављивала се на телевизији и филму, а међу њеним истакнутим појављивањима су главна улога у комедији "Булсеј" из 1990. године са покојним Роџером Муром, као и појављивање у серији "Докто Ху" поводом 25. годишњице приказивања, која је обележена 1988.

Рејнолдс је новинарима рекла да је одлука да се пензионише чини "јако тужном".

- Управо сам се преселила у нову кућу. Имам две пуне кутије шешира и управо сам смислила где ћу их сместити, а онда сам схватила да ми више неће требати - рекла је она.

Казала је да ће вероватно задржати све "краљичине" одевне комбинације јер су "толико дуго део њеног живота".

Новинарима је открила и да већ дуго код куће има два одвојена ормара: један за властиту одећу, а други за "краљичину" из којег је радо "позајмљивала" понеки одевни предмет када је прилика била посебно свечана.

Присећајући се тренутака из каријере, Мери Рејнолдс је казала да су људи различито реаговали кад би је видели, мислећи накратко да је заиста енглеска краљица, а од ње су најчешће тражили заједничку фотографију.

Премда никад није упознала Елизабету ИИ, Рејнолдс каже да је увек пратила све важније догађаје у краљичином животу.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".