Meri Rejnolds (89), koja živi u Epingu u Eseksu, bila je dvojnica kraljice Elizabete II tokom dugih 34 godine. Ona je počela da se bavi ovim poslom 1988. godine, a kada je imala 17 godina prvi put su joj rekli da izgleda isto kao Elizabeta.

No, kako je kraljica preminula 8. septembra, došlo je vreme da se i Meri penzioniše, a ta odluka čini je jako tužnom.

Foto: Profimedia

 

 

Pojavljivala se na televiziji i filmu, a među njenim istaknutim pojavljivanjima su glavna uloga u komediji "Bulsej" iz 1990. godine sa pokojnim Rodžerom Murom, kao i pojavljivanje u seriji "Dokto Hu" povodom 25. godišnjice prikazivanja, koja je obeležena 1988.

Rejnolds je novinarima rekla da je odluka da se penzioniše čini "jako tužnom".

- Upravo sam se preselila u novu kuću. Imam dve pune kutije šešira i upravo sam smislila gde ću ih smestiti, a onda sam shvatila da mi više neće trebati - rekla je ona.

Kazala je da će verovatno zadržati sve "kraljičine" odevne kombinacije jer su "toliko dugo deo njenog života".

Novinarima je otkrila i da već dugo kod kuće ima dva odvojena ormara: jedan za vlastitu odeću, a drugi za "kraljičinu" iz kojeg je rado "pozajmljivala" poneki odevni predmet kada je prilika bila posebno svečana.

Prisećajući se trenutaka iz karijere, Meri Rejnolds je kazala da su ljudi različito reagovali kad bi je videli, misleći nakratko da je zaista engleska kraljica, a od nje su najčešće tražili zajedničku fotografiju.

Premda nikad nije upoznala Elizabetu II, Rejnolds kaže da je uvek pratila sve važnije događaje u kraljičinom životu.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".