Princ Čarls se u mladosti ludo zaljubio u Kamilu Šand. Nije bila lepotica, ali je volela žurke i zabavu, bila je obrazovana i iskusna u ljubavi. NJegova porodica je na ovu vezu gledala blagonaklono, sve do trenutka kad je došlo vreme da se princ od Velsa oženi i pod hitno dobije potomstvo.

Foto: Profimedia

 

 

Kad su Britanci pre 70 godina poslednji put dobili novog monarha, bila je to mlada žena od 26 godina, udata za stasitog mornaričkog oficira i majka dvoje dece - Elizabeta Druga. Desilo se ono što je svet donekle očekivao, poslednjih par godina - Velika Britanija je dobila novog kralja: Čarlsa, princa od Velsa, i njegovu kraljicu, suprugu Kamilu, vojvotkinju od Kornvola.

Oboje su vremešni. NJemu je 74 godine, njoj 75. Princ od Velsa čekao je najmanje pola veka da bude krunisan i stanovnici Ostrva u njemu vide prelazno rešenje dok na tron ne dođu njegov sin Vilijam, vojvoda od Kembridža, i njegova supruga Kejt Midlton, omiljeni u narodu.

 
 

Foto: Profimedia

 

 

Kraljica je nedavno dala blagoslov Čarlsu izjavom da bi volela da Kamila postane buduća kraljica supruga i zahvalila joj se na višedecenijskoj lojalnosti. I tako je nekada najomraženija aristokratkinja Kamila Parker Bouls od preljubnice i ljubavnice postala buduća članica kraljevske kuće Vindžor, o čemu je sanjala celog života. Čarls i Kamila poznaju se od tinejdžerskih dana.

Ona se tada zvala Kamila Šand, dolazila je iz redova aristokratije, a roditelji Brus i Rozamund pripadali su onom sloju koji je pored plave krvi imao i velikog dara za biznis. Sa Elizabetom Drugom i njenom majkom, bivšom kraljicom Meri, bili su porodični prijatelji. Šandovi su pozivani na sva porodična slavlja, gde su se mladi princ od Velsa i Kamila upoznali i zbližili. U devojci je bilo veselosti, duhovitosti i žara koje je možda nasledila od bake po majci Alis Kepel, ljubavnice Edvarda Sedmog. Biće to i Kamilina sudbina.

Foto: Instagram printskrin/

 

 

Čarls je uvek bio zatvoren, melanholičan tip, u senci majke kraljice i oca koji je želeo da mu sin bude pravi muškarac. Doživljavao je teške trenutke tokom odrastanja, a utehu je nalazio u Kamili, koja je uvek uspevala da ga oraspoloži. Jedino se s njom smejao, ona je razumela njegov ukus, ljubav prema vrtlarstvu i ekologiji. Nije bila lepotica, ali je volela žurke i zabavu, bila je obrazovana, seksipilna i iskusna. Čarls se ludo zaljubio, a njegova porodica je na ovu vezu gledala blagonaklono, sve do trenutka kad je došlo vreme da se princ od Velsa oženi i pod hitno dobije potomstvo.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".