Никола Ђуричко је у кратком периоду стекао симпатије америчке публике, одигравши улогу у једној од тренутно најгледанијих серија “Stranger Things”, а његовим талентом је одушевљен и писац и сценариста Стивен Кинг.

Глумац је осетио засићење у Србији и супруга Љиљана Нешић му је предложила да се преселе у земљу великих могућности. Ђуричко каже да је у почетку било јако тешко и да нису до краја промислили ту идеју, али да су након три године прилично задовољни, како њих двоје тако и деца Никола и Мила.

- Био је шок, нисмо промислили селидбу, нисмо знали у потпуности у шта се упуштамо, калкулисали смо. Имам агента у Лондону и добио сам једну улогу у филму са Гаријем Олдманом, деца су вриштала у кући, знали су сви да је мени то од велике важности. Једног петка су ме звали и питали ме да дођем у Енглеску на снимање истог дана, нисам могао због визе да стигнем пре уторка и нису ме чекали до тада. Поново сам пропустио прилику за још једну улогу из истог разлога. Жена ми је предложила да аплицирам за визу за Америку, мислио сам да је добра идеја да пробам тамо јер је веће тржиште, деца могу тамо да се школују, у Србији ме ништа више није узбуђивало. Стигли смо у септембру 2019. године и убрзо сам добио позив за “Stranger Things”. Осам месеци се није снимало због пандемије, рекли су ми да ме можда неће ни звати, али јесу, био је то најскупљи одмор икада. На крају је све добро испало. Деца на почетку нису била задовољна, али им је сада супер. Живимо у Вест Холивуду - рекао је Ђуричко за “Bertkast” и додао:

Фото: Н. Фифић

 

- На сету су ми рекли да радим како осећам, да импровизујем и унео сам се више. Јако је инспиративно било то што су ме подстицали да будем свој. Серија хипнотише и леп је осећај када те људи препознају. Захвалан сам Стивену Кингу на коментару. Сваке недеље идем на кастинге, углавном ме виде као Руса зликовца, знам да ми енглески није матерњи, али могу да скинем амерички акценат - рекао је Ђуричко, који се потом у шали пожалио на укућане.

- Хтео сам да вежбам с њима сценарио, али нису желели да ме слушају, моје форе им нису смешне, моја породица би требало више да ми се посвети. Месец дана сам био сам током лета, кувао сам сваки дан за мене и за пса, посећивао сам пријатеље, али нисам прао судове, створило се брдо у судопери, покушао сам да средим кућу.

 

 

Ђуричко се присетио детињства.

- Нисам никада био кул, увек сам био другачији од других. Направио сам екипу од људи са којима нико није хтео да се дружи. Волео сам да се дружим с људима који су на неки начин одбачени, да ли зато што облаче очево одело, да ли што су дебели и чудни, али за мене су они увек били кул људи. То су ми и даље пријатељи - са осмехом је рекао Никола и наставио:

- Отац ми је био пилот, возио је џамбо џет. Много је летео по целом свету, долазио је кући црн, увек преплануо од сунца. То је добра ствар јер смо ми могли да путујемо с њим. Ипак, ја нисам обишао пуно земаља јер сам хтео да сачекам да напуним 18 година, па да путујем. Волим своје родитеље, али је било досадно путовати с њима. Када сам порастао, почеле су санкције, рат, после сам се посветио школи и глуми, па онда због обавеза нисам путовао нигде - додаје он.

 

 

Ђуричко је описао и начин живота у Србији.

- Почео сам да пијем са 12 година, тада сам први пут пробао алкохол. У Србији је дрога илегална, људи је не користе толико, више траву, али није нека експанзија. Први пут сам се напио од ракије јер је јефтина и доступна. Пушили смо траву, али кад одемо ван града. Нисам никад био љубитељ вина јер клинци код нас пију јефтина вина и онда им остане све црно по зубима и никад нисам хтео да изгледам као они. Зато сам одлучио да пијем ракију јер је има увек нечији деда - истиче глумац.

Никола је рекао у емисији да су Српкиње заиста лепе.

- Морао си да изгледаш опасно да им се допаднеш, девојке јесу стварно лепе, немамо разних националности, сви смо бели и исти, а када помешаш расу, човек буде још лепши. Много људи пуше, пију, туку се, здраве навике нису популарне, ликови иду у теретане, али не трче - насмејао је све глумац који је радио и као водитељ.

- Почео сам од радио-станице Београд, старији брат је почео да ради тамо и отишао сам и ја на аудицију. Тада сам имао седам година, имао сам два шоуа током недеље. Нисмо били професионалци, плаћали су нас, па су нам давали новац на један рачун и од тих пара смо ишли на море. Када се отворила телевизија, радили смо и тамо, и са 17 година сам уписао Академију и одмах сам упао - завршава он.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума Богољуба Митића Ђоше

(Alo)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".