ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић заказао је седницу Савета за националну безбедност за суботу у 8 часова - сазнају "Новости".

Индикативно је да ће се ово тело састати непосредно после сусрета шефа државе са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог између Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, али и посебним емисарима Берлина и Париза Јенса Плетнера и Емануела Бона који стижу у нашу земљу након заједничког писма Олафа Шолца и Емануела Макрона у којем су они "охрабрили" српског лидера да донесе тешке одлуке по питању наше јужне покрајине.

Зато се очекује да главна тема управо буду дешавања на КиМ и безбедносни изазови, нарочито после одлуке владе Аљбина Куртија да забрани употребу српских регистарских ознака, што је подигло тензије и узнемирио наше сународнике.

Тим пре, што су наше службе добиле податке да се ЦИА спрема да на административној линији инсценира сукобе који би били повод за повећање снага НАТО на Косову. Осим тога, биће речи и о енергетској безбедности и припремама државе за једну од најизазовнијих зима у последњих неколико деценија. Такође, говориће се и о хибридном рату који се води против Србије и о сајбер безбедности.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".