Најбољи кошаркаш репрезентације Словеније Лука Дончић тужио је мајку Мирјам Потербин јер жели да поврати потпуну контролу над брендовима који носе његово име.

Како је пренео НБА аналитичар и некадашњи новинар Њујорк тајмса и Вашингтон поста, Марк Стајн, Дончић је поднео захтев Канцеларији за патенте и жигове САД (УСПТО) у ком захтева да се поништи регистрација заштитног знака "Лука Донциц 7", који је у власништву његове мајке.

"Настављам да растем као играч и као особа, тако да ми је важно да контролишем сопствени бренд", изјавио је Дончић за Тхе Стеин лине.

Кошаркаш Даласа желео је да региструје свој бренд као "Лука Донциц", али је Канцеларија за патенте и жигове одбила да то учини јер већ постоји бренд "Лука Донциц 7", а његова мајка није желела да га откаже.

У тужби се наводи да Дончић није повезан са тим брендом и да он не одобрава стављање робе и услуга под тим именом.

Марк Стајн је пренео да Дончић више није повезан са компанијама које поседују и бродају бренд "ЛД 77" и који управљају сајтом лукадонциц.цом.

Према Агенцији за јавне евиденције (Ајпес), овим компанијама тренутно заједно управљају Мирјам Потербин и директор Борис Пожег.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".