Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против Уроша М. (31) због сумње да је у децембру 2018. године од радника једне мењачнице у Земуну отео скоро два милиона динара.

Окривљеном се на терет ставља кривично дело разбојнишво, за које је раније више пута осуђиван.

Сумња се да је Урош М. познавао околности у вези са сакупљањем и ношењем пазара из мењачнице, па је 24. децембра 2018. године око 8:15 часова, из непосредне близине осматрао објекат и сачекао да из њега изађе радник П.П, који је новац носио у ранцу.

- Пошто се радник мењачнице упутио према службеном путничком аутомобилу, Урош М. му је пришао с леђа и задао му више удараца песницом по глави и телу, услед чега је П.П. пао на земљу. Окривљени му је потом узео ранац са новцем у износу од 1.949.183,00 динара и трчећи се удаљио са лица места - саопштено је из тужилаштва.

Како Курир незванично сазнаје, власник мењачнице, П. Ј. је након пљачке причао да ће дати новчану награду оном ко му да информације које ће помоћи да се открије ко је опљачкао његовог радника.

- Убрзо, неких 15-ак дана након пљачке стигла му је на мобилни телефон порука с непознатог броја, у којој је писало да га део новца чека код једног земунског ресторана, у канти за ђубре. На лице места су отишли његова жена и кум и тамо пронашли око 10.000 евра, односно 1,2 милиона динара - открива извор Курира.

Власник мењачнице је о свему обавестио полицију. Како сазнајемо, покушали су да добију број с ког му је стигла информација, али је он био недоступан.

- Нико се никад није јавио за новчану награду, коју је неформално нудио - додаје саговорник.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".