Храбра пензионерка која се штапом за ходање суочила са двојицом пљачкаша са ножевима, рекла је насилнике да су "кукавице".

Хероји Дејзи Александер (77) и њен супруг Ричард (77), притекли су у помоћ младој жени након што су чули врисак током покушаја крађе њеног сата вредног 60.000 фунти од стране двојице мушкараца са капуљачом, пише Дејли мејл.

Док су други стајали по страни или снимали инцидент са својих балкона, Ричард се суочио са двојицом мушкараца, када је његова супруга излетела са штапом и отерала их.

Како је Дејзи изјавила, она је морала то да уради, јер нико други није радио ништа друго осим снимања телефонима.

 

 

Снимак инцидента, који се догодио усред бела дана у мирној улици у Челсију, у западном Лондону, постао је виралан, али пажњу су привукле галантне акције Дејзи и Ричарда.

Дејзи је рекла за битанске медије да је Ричард први чуо вриске, док је она била на спрату куће и читала новине. Како каже, чула је у једном тренутку да је изашао напоље и да виче некоме да престане.

- Сишла сам доле да видим шта се дешава, када сам видела жену на поду и двојицу насилника око ње - рекла је Дејзи за Дејли мејл и додала:

- Тада сам се вратила унутра и узела дедин штап и изашла напоље. Нисам их ударила њиме, али мислим да је мој потез имао ефекта јер су побегли у кола и одвезли су се њима.

Како каже Дејзи, изгледа да разбојници нису очекивали да ће се суочити са старијом женом са штапом. 

Она истиче да није знала да је један од нападача имао нож у рукама, и да јој је то тек касније објаснио супруг. 

Ово је потврдио и Ричард.

- Није имала појма да један од мушкараца има нож док јој нисам рекао, што ју је мало шокирало, али једноставно мислим да нису очекивали да ће се суочити са 77-годишњом женом са штапом - рекао је он. 

На питање новинара да ли би то поновила, Дејзи је да би поново исто учинила.

- Једноставно не могу да стојим по страни и видим да неко ради нешто нељубазно према некоме - објаснила је она, истичући да није то урадила сама, него да је имала помоћ свог мужа.

Иначе, Дејзи и Ричард су Американци који ове године прослављају 50 година брака, а исто толико година живе у Лондону, у који су се доселили након што су се упознали на колеџу у САД.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".