У Основој школи Драгојло Дудић у Булевару краља Александра 525 на Звездари синоћ око 18 сати, организован је скуп родитеља поводом поласка ђака првака у школу, на коме је избио инцидент.

Скуп је био у дворишту школе. Један од родитеља, како се испоставило, био је у изузетно алкохолисаном стању. Мушкарац М.Р (41), прво је наводно вређао и псовао директорку, а онда и физички кренуо на њу.

Прво је реаговао један од родитеља и одвојио га од директорке и склонио са стране, а онда су службеница Полицијске станице Звездара, која је дежурала у зони школе и један саобраћајни полицајац, који је дежурао у околии морали да интервенишу.

Пијани родитељ није престајао са инцидентом, па су му стављене лисице и одведен је у полицијаку станицу где му је прво урађен алкотест. Апарат је показао да у крви има 2,78 промила алкохола.

По налогу судије за прекршаје, њему је одређено полицијско задржавање. Тужилац се изјаснио да нема елемената кривичног дела.

Иначе, по налогу начелника Полицијске управе Београд Веселина Милића, од јуче је полиција појачала активности у зонама школа, због безбедности деце. Саобраћајна, полицајци у униформи, али и цивилу, патролирају превентивно у околини образовних установа.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".