U Osnovoj školi Dragojlo Dudić u Bulevaru kralja Aleksandra 525 na Zvezdari sinoć oko 18 sati, organizovan je skup roditelja povodom polaska đaka prvaka u školu, na kome je izbio incident.

Skup je bio u dvorištu škole. Jedan od roditelja, kako se ispostavilo, bio je u izuzetno alkoholisanom stanju. Muškarac M.R (41), prvo je navodno vređao i psovao direktorku, a onda i fizički krenuo na nju.

Prvo je reagovao jedan od roditelja i odvojio ga od direktorke i sklonio sa strane, a onda su službenica Policijske stanice Zvezdara, koja je dežurala u zoni škole i jedan saobraćajni policajac, koji je dežurao u okolii morali da intervenišu.

Pijani roditelj nije prestajao sa incidentom, pa su mu stavljene lisice i odveden je u policijaku stanicu gde mu je prvo urađen alkotest. Aparat je pokazao da u krvi ima 2,78 promila alkohola.

Po nalogu sudije za prekršaje, njemu je određeno policijsko zadržavanje. Tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela.

Inače, po nalogu načelnika Policijske uprave Beograd Veselina Milića, od juče je policija pojačala aktivnosti u zonama škola, zbog bezbednosti dece. Saobraćajna, policajci u uniformi, ali i civilu, patroliraju preventivno u okolini obrazovnih ustanova.

(Novosti)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".