Како преноси Блик.ху, инцидент се догодио у понедељак у казнионици Чилаг, када је Дер, који дубоко верује да је Магда, иначе серијски убица са севера Војводине, пресудио његовом брату који је у тренутку смрти имао свега 19 године, кроз прозор ћелије почео да прети Маринку и наводно га напао ножем.

Гурнуо руку кроз отвор

- Како је Чаба испричао, када су велике врућине, у казнионици је дозвољено да се отвори прозор на вратима ћелије, како би могло да уђе више ваздуха. Мој клијент је вероватно искористио ово и када су стражари извели Магду у шетњу по ходнику гурнуо руку кроз отвор и замахнуо ка њему. Верујем да је користио нож који је добио уз оброк, а у међувремену је вриштао: Платићеш за смрт мог брата - рекао је Деров адвокат Кристијан Гулијаш:

- Протекле деценије нису умањиле Чабину жељу за осветом. Он је чврсто уверен да је Магда Маринко пуцао у главу његовог брата, који је погубљен са деветнаест година. Више од тога, Чаба Дер дубоко презире и осуђује поступке Маринка Магде. Како је сам рекао, према његовом личном кодексу части, насиље над женама и децом није дозвољено, а апсолутно је забрањено убиство - додао је адвокат.

Чаби Деру,који је у Мађарској осуђен на доживотну робију у Мађарској због убиства у Амстердаму и Будимпешти, а у Србији на 40 година затвора због ликвидације Небојше Марковића на Бановом брду, ово је трећи напад на затвореника.

Није први пут

- Дер је у децембру 2020. године напао мушкарца ком се судило због сумње да је 2018. ножем избо жену, а потом у јуну и другог који се сумњичи да је убио жену 2013. Он је тада преко адвоката поручио да не може да поднесе мушкарце који уништавају животе женама и да жели да донира новац организацијама за заштиту жена - пренели су медији.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".