Најмање 19 особа је убијено, а 21 рањена када је полиција Мадагаскара отворила ватру на групу људи, која је покушала да упадне у полицијску станицу како би се осветила четворици осумњичених за киднаповање детета оболелог од албинизма и убиства његове мајке, саопштила је данас полиција.


До инцидента је дошло у понедељак у граду Иконго, удаљеном око 330 километара југоисточно од престонице Антананариве, а безбедносне снаге су послале појачање како би се успоставио ред, преноси Ројтерс.

До нереда је дошло када је група људи покушала да упадне у полицијску станицу како би дошла до четири особе које су тамо задржане у притвору због сумње да су отеле дете оболело од албинизма и убиле његову мајку, навела је полиција.

Дете још није пронађено, а полиција је навела да је ситуација у ОИконгу сада мирна и да су породицама убијених у пуцњави безбедносне снаге понудиле новчану накнаду.

У појединим афричким земљама, децу оболелу од албинизма понекад отимају људи који верују да се она могу користити у ритуалне сврхе, мада у овом случају нема информација о мотиву наведне отмице.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".