Ветар слаб и умерен, на истоку Србије повремено јак, западни и северозападни. Најнижа температура од 15 до 21, а највиша од 26 до 30.

У Београду данас променљиво облачно и нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура око 19, највиша око 27 степени Целзијуса.

Упаљен метео аларм

У Србији је данас на снази жути метео аларм због кише и грмљавине. Упозорење важи за целу територију наше земље, а пљускови праћени грмљавином очекују се у западној, источној и југозападној Србији, као и у Шумадији и Поморављу, док је у осталим деловима Србије прогнозирана само грмљавина.

Жути метео аларм значи да време може бити потенцијално опасно.

"Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе", наводи се на сајту РХМЗ-а.

Време наредних дана

У среду слично време као у уторак уз развој умерене до јаке облачности током дана у централним и јужним пределима са могућом кишом или локалним пљусковима са грмљавином док би на северу Србије остало претежно суво време уз слаб развој облака и дуже сунчане периоде. Ветар слаб северни или променљив. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од 14°Ц до 19°Ц, а максимална од 25°Ц до 29°Ц. Увече могућа киша на југу, југозападу и југоистоку Србије.

Променљиво облачно са сунчаним интервалима биће и у четвртак, у већем делу суво. Краткотрајна киша или пљусак очекују се још понегде на истоку Србије и у планинским пределима. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни. Најнижа температура од 12 до 17, а највиша од 24 до 29 степени. Слично време са температуром до 28 степени очекује се и у петак.

У суботу променљиво облачно и углавном суво са сунчаним интервалима. У недељу ново наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином. Постепена стабилизација времена очекује се од 5. септембра.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".