Рускиња Лидија Базарова (64) замало је настрадала на одмору у Анталији, у Турској кад ју је напала џиновска корњача.

Како пише Дејли мејл, Базарова је била три метара од обале кад јој је џиновска корњача зарила оштре зубе у задњицу.

Рускиња је примљена у болницу ради лечења, а како сама каже, уплашила се за свој живот. 

- Била сам заиста близу обале кад сам се само окренула на леђа. Онда ме нешто зграбило за задњицу. Било је заиста страшно. Велика корњача је покушала да је одвуче под воду. Тукла сам рукама по води и давила сам се. Животиња ме је пустило само да би ме зграбило још јаче. Не знам колико је то трајало - прича Лидија.

 

 

Како каже, имала је среће јер је целу ситуацију пратио спасилац који је дотрчао да јој помогне. Он је почео да удара корњачу и несрећна жена је успела да се ослободи. Тада је кренула ка обали, у стању, како каже, дубоког шока, док се спасилац и даље борио са животињом. 

- Јурила сам према обали, не знам како је спасилац, али чула сам да му је рука сломљена. Ја сам се борила са својим болом и страхом - наводи Лидија.

Задобила је ране на задњици, куку, ногама и прстима од оштрог кљуна и снажне вилице. Било јој је тешко да се удобно седи након борбе са морском корњачом.

- Нисам сигурна да ћу икада моћи да се вратим у море - рекла је Лидија новинској агенцији ИХА.

Након овог инцидента, откривено је ко је спасилац који је спасио жену. Његово име је Мустафа Сари, а медији преносе да је угризен за раме. 

Морска корњача месождерка може тежити колико и крава.

 

 

- Захваљујемо се спасиоцу. Без њега би можда резултат био лош. И раније је било сличних случајева. Корњача је жену и мушкарца угризла пре моје мајке. Желимо да се објави упозорење о овој опасности. Ужасно је што више нећемо ићи у море - рекла је ћерка нападнуте жене Камила.

Турски професор Мехмет Гокоглу рекао је да су корњаче склоне нападима на људе који су били у њиховом "животном простору".

- Има случајева уједа у плитким водама - рекао је Гокоглу и навео да је било 11 одвојених напада корњача у последње две недеље.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".