Ruskinja Lidija Bazarova (64) zamalo je nastradala na odmoru u Antaliji, u Turskoj kad ju je napala džinovska kornjača.

Kako piše Dejli mejl, Bazarova je bila tri metara od obale kad joj je džinovska kornjača zarila oštre zube u zadnjicu.

Ruskinja je primljena u bolnicu radi lečenja, a kako sama kaže, uplašila se za svoj život. 

- Bila sam zaista blizu obale kad sam se samo okrenula na leđa. Onda me nešto zgrabilo za zadnjicu. Bilo je zaista strašno. Velika kornjača je pokušala da je odvuče pod vodu. Tukla sam rukama po vodi i davila sam se. Životinja me je pustilo samo da bi me zgrabilo još jače. Ne znam koliko je to trajalo - priča Lidija.

 

 

Kako kaže, imala je sreće jer je celu situaciju pratio spasilac koji je dotrčao da joj pomogne. On je počeo da udara kornjaču i nesrećna žena je uspela da se oslobodi. Tada je krenula ka obali, u stanju, kako kaže, dubokog šoka, dok se spasilac i dalje borio sa životinjom. 

- Jurila sam prema obali, ne znam kako je spasilac, ali čula sam da mu je ruka slomljena. Ja sam se borila sa svojim bolom i strahom - navodi Lidija.

Zadobila je rane na zadnjici, kuku, nogama i prstima od oštrog kljuna i snažne vilice. Bilo joj je teško da se udobno sedi nakon borbe sa morskom kornjačom.

- Nisam sigurna da ću ikada moći da se vratim u more - rekla je Lidija novinskoj agenciji IHA.

Nakon ovog incidenta, otkriveno je ko je spasilac koji je spasio ženu. NJegovo ime je Mustafa Sari, a mediji prenose da je ugrizen za rame. 

Morska kornjača mesožderka može težiti koliko i krava.

 

 

- Zahvaljujemo se spasiocu. Bez njega bi možda rezultat bio loš. I ranije je bilo sličnih slučajeva. Kornjača je ženu i muškarca ugrizla pre moje majke. Želimo da se objavi upozorenje o ovoj opasnosti. Užasno je što više nećemo ići u more - rekla je ćerka napadnute žene Kamila.

Turski profesor Mehmet Gokoglu rekao je da su kornjače sklone napadima na ljude koji su bili u njihovom "životnom prostoru".

- Ima slučajeva ujeda u plitkim vodama - rekao je Gokoglu i naveo da je bilo 11 odvojenih napada kornjača u poslednje dve nedelje.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".