Она је написала да је сазнала за смрт монахиње Макарије Обрадовић, као и да ју је та вест веома погодила. У својој објави, Верица је објаснила зашто је волела и поштовала Макарију, као и како су се упознале.

- Ништа нам не даје тако мирну смрт као свест о томе да никада никога нисмо повредили, већ напротив помогли свима. Моја дивна Мати Макарија упокојила се. Нажалост, то сам тек данас сазнала са великом тугом. Милица Обрадовић била је доктор хемијских наука, а Теолошки факултет завршила је у Солуну. Говорила је француски, грчки и енглески. Чувени је иконописац и аутор неколико књига. Важила је за темпераментну и снажну личност, веома праведна тако да је била јако цењена и уважавана и од међународних челника присутних на Косову и Метохији. Игуманија манастира Соколица била је од 1991-2022. - написала је Верица која је потом открила када су је упознала чувену мати:

- Упознале мо се давне 2007 године у манастиру Соколица који сам обишла једном приликом када сам зелела још једном да видим родно Подујево. Од тада па до данашњег дана нисам срела посебнију жену, посвећену Богу, правди са љубављу којом је могла да обгрли планету.
Од свих гостију на мојих сто ревија до сада, ово је била највећа част, милост и награда.Поклонила ми је Белог Анђела којег је насликала а посвета: "Вашим хаљинама можете Анхеле обући" је признање као да сам добила највећу награду на свету. Последњи пут смо се виделе пре три године. Благост, љубав, посебност и мир којима ме је даривала својим присуством оставили су заувек печат на мојој души.

- Господе, слушкињи својој игуманији Макарији, подари вечни спомен. Збогом Мати и хвала што си ме почаствовала својом љубављу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".