Јовановић је наредио да се уклони ловоров венац са српском тробојком са споменика војводи Мишићу у том месту, а који су данас поставили председник ПОКС Жика Гојковић и кандидати за одборнике са изборне листе НАДА за Мионицу.


Гојковић је истакао да су ловоров венац са српском тробојком, без страначких обележја данас поставили да одају почаст једном од најславинијих српских војсковођа војводи Живојину Мишићу али да "нису ни слутили да ће некоме пасти на памет, да зарад дневне политике и љубоморе извргне руглу српску заставу и самог војводу наредбом да се ловоров венац са заставом баци у смеће".

- Овим је један човек осрамотио целу Мионицу, али и прекршио закон јер нико нема право да понижава и извргне руглу српску државну заставу - рекао је он.

Представници коалиције су случај пријавили полицији у Мионици, а сутра ће поднети и кривичну пријаву против главног комуналног инспектора у овој општини, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће против њега бити поднета и кривична пријава због ометања изборног процеса јер је, како се наводи, наложио скидање плаката коалиције НАДА за Мионицу "иако они нису постављени на туђем приватном поседу, нити на неуобичајном месту за то у време кампање".

Коалицију НАДА чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 23 удружења грађана.

(Танјуг)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".