Jovanović je naredio da se ukloni lovorov venac sa srpskom trobojkom sa spomenika vojvodi Mišiću u tom mestu, a koji su danas postavili predsednik POKS Žika Gojković i kandidati za odbornike sa izborne liste NADA za Mionicu.


Gojković je istakao da su lovorov venac sa srpskom trobojkom, bez stranačkih obeležja danas postavili da odaju počast jednom od najslavinijih srpskih vojskovođa vojvodi Živojinu Mišiću ali da "nisu ni slutili da će nekome pasti na pamet, da zarad dnevne politike i ljubomore izvrgne ruglu srpsku zastavu i samog vojvodu naredbom da se lovorov venac sa zastavom baci u smeće".

- Ovim je jedan čovek osramotio celu Mionicu, ali i prekršio zakon jer niko nema pravo da ponižava i izvrgne ruglu srpsku državnu zastavu - rekao je on.

Predstavnici koalicije su slučaj prijavili policiji u Mionici, a sutra će podneti i krivičnu prijavu protiv glavnog komunalnog inspektora u ovoj opštini, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog ometanja izbornog procesa jer je, kako se navodi, naložio skidanje plakata koalicije NADA za Mionicu "iako oni nisu postavljeni na tuđem privatnom posedu, niti na neuobičajnom mestu za to u vreme kampanje".

Koaliciju NADA čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 23 udruženja građana.

(Tanjug)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".