Џеј Си Ла Верде (34) рекао је да су му глава и торзо завршили у устима рептила док га је гризао пре него што је успео да се одбрани и побегне.

На снимцима се види како несвесно плива ка алигатору који је долазио у другом правцу у језеру Тонотосаса, у близини Тампе на Флориди.

Његов колега га је у то време снимао изнад језера за промотивни видео за авантуристичку трку и камером ухватио застрашујуц́и напад.

- Нисам могао да видим алигатора. Ударио сам у њега директно главом, испричао је Џеј.

Он је ударац описао као онај када главом ударите у зид.

- Осетио сам затим крљушти и зубе, одмах сам знао о чему се ради, нисам имао сумње где сам, рекао је он.

- Пробушио ми је лобању и уништио ми је вилицу, ишчашио је на две стране, а у средини је сломио на два дела. Задивљујуц́е је што сам преживео ову ствар, јер је покушао да ме убије. Знао сам да ц́у се извуц́и из ситуације и знао сам да морам да реагујем, додао је.

Он је затим испричао да се откотрљао удесно, а све време је осећао како му се цело тело тресе.

- Знао сам да сам био у његовим устима, ухватио сам се за његове зубе, а другом руком се хватао за његов језик. Знам да сам осетио какви су му зуби, били су слузави и тврди, присећа се Џеј у изјави за Скy неwс.

Овај 34- годишњак каже да је снимак своје борбе са алигатором погледао 40 пута, а затим је објаснио због чега мисли да га је алигатор пустио.

- Нисам био покоран, зграбио сам га за њушку. Био сам збуњен, али је он вероватно био још збуњенији од мене, вероватно и због брзине којом се све одиграло, рекао је он.

Он је затим рекао да је када се ишчупао из чељусти алигатора брзо пливао ка обали. Њему су на обали помогли људи који су се нашли на лицу места.

Чим је стигао у болницу, одмах је оперисан, а цео захват трајао је више од шест сати, а у наредном периоду га очекује још неколико операција. До тада све време мора да носи заштитну кацигу јер му је десна страна главе посебно осетљива.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".