DŽej Si La Verde (34) rekao je da su mu glava i torzo završili u ustima reptila dok ga je grizao pre nego što je uspeo da se odbrani i pobegne.

Na snimcima se vidi kako nesvesno pliva ka aligatoru koji je dolazio u drugom pravcu u jezeru Tonotosasa, u blizini Tampe na Floridi.

NJegov kolega ga je u to vreme snimao iznad jezera za promotivni video za avanturističku trku i kamerom uhvatio zastrašujući napad.

- Nisam mogao da vidim aligatora. Udario sam u njega direktno glavom, ispričao je DŽej.

On je udarac opisao kao onaj kada glavom udarite u zid.

- Osetio sam zatim krljušti i zube, odmah sam znao o čemu se radi, nisam imao sumnje gde sam, rekao je on.

- Probušio mi je lobanju i uništio mi je vilicu, iščašio je na dve strane, a u sredini je slomio na dva dela. Zadivljujuće je što sam preživeo ovu stvar, jer je pokušao da me ubije. Znao sam da ću se izvući iz situacije i znao sam da moram da reagujem, dodao je.

On je zatim ispričao da se otkotrljao udesno, a sve vreme je osećao kako mu se celo telo trese.

- Znao sam da sam bio u njegovim ustima, uhvatio sam se za njegove zube, a drugom rukom se hvatao za njegov jezik. Znam da sam osetio kakvi su mu zubi, bili su sluzavi i tvrdi, priseća se DŽej u izjavi za Sky news.

Ovaj 34- godišnjak kaže da je snimak svoje borbe sa aligatorom pogledao 40 puta, a zatim je objasnio zbog čega misli da ga je aligator pustio.

- Nisam bio pokoran, zgrabio sam ga za njušku. Bio sam zbunjen, ali je on verovatno bio još zbunjeniji od mene, verovatno i zbog brzine kojom se sve odigralo, rekao je on.

On je zatim rekao da je kada se iščupao iz čeljusti aligatora brzo plivao ka obali. NJemu su na obali pomogli ljudi koji su se našli na licu mesta.

Čim je stigao u bolnicu, odmah je operisan, a ceo zahvat trajao je više od šest sati, a u narednom periodu ga očekuje još nekoliko operacija. Do tada sve vreme mora da nosi zaštitnu kacigu jer mu je desna strana glave posebno osetljiva.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".