У СРБИЈИ ће данас бити облачно време, местимично са пљусковима и грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Најнижа температура од 15 до 20, највиша од 24 до 28 степени. Ветар слаб до умерен.

У Београду облачно, повремено с краткотрајним пљусковима са грмљавином. Најнижа температура око 18, највиша око 25 степени.

Фото: принтскрин РХМЗ

 

 

Метеоролози најавили кишу и за данас

Према последњој најави која је објављена на званичном сајту РХМЗ-а, још један кишни дан је пред нама.

- Током јутра у Србији облачно, на северу местимично са слабом кишом. На подручју Београда слаба киша - стоји у најави РХМЗ-а.

Фото: принтскрин РХМЗ

 

 

Упаљен жути метео аларм

На целој територији Србије данас је на снази жути метео аларм због пљускова и грмљавине, а то значи да време може бити потенцијално опасно.

- Време може бити опасно (потенцијално). Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике - наводе из РХМЗ-а.

Време наредних дана

У четвртак све топлије уз развој слабе пролазне облачности уз дуже сунчане периоде током дана са врло малом шансом за слабу пролазну кишу. Ветар слаб северни и северозападни или променљив. Притисак око нормале. Минимална јутарња температура од 16°Ц до 20°Ц, а максимална од 27°Ц до 29°Ц. Увече суво. У петак још мало топлије и претежно сунчано. Само на југу, југоистоку и делом у централним пределима уз развој слабе до умерене пролазне облачности током дана са шансом за кишу или краткотрајне пљускове са грмљавином поподне и предвече на том подручју. За викенд и почетком наредне седмице у свим пределима сунчано и врло топло са температурама мало изнад 30°Ц.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".