До несреће је дошло када се туристички аутобус сомборских регистарских ознака, који је враћао туристе из Грчке, преврнуо на страну.

Према незваничним информацијама, туристички водич Нина Н. (34) погинула је на лицу места.

Фото: И. Митић

 

– Несрећа се догодила око пет часова. Све медицинске екипе из Лесковца, Лебана, Власотинаца и Ниша биле су ангажоване на збрињавању повређених. Већина путника је отпуштена на кућно лечење, сем теже повређених који су збринути у Универзитетски клинички центар Ниш – навео је Небојша Димитријевић, директор Опште болнице у Лесковцу.

Клизао неколико стотина метара

За воланом аутобуса се у тренутку несреће налазио Миле Ж. (57) из места Станишић код Сомбора, а засад нема званичне потврде шта је био узрок незгоде. Према трагова на лицу места, види се да је пре превртања аутобус ишао неколико стотина метара травнатом површином.

– Ми смо стали код хотела „Предејане” да одморимо. Након тога смо лепо кренули, све је било нормално, и брзина, и услови пута. Возач је супер возио, али претходно се пожалио нешто да има висок шећер. Да ли је то утицало или не, не знам, али ми смо с равног пута тек одједном скренули и преврнули се – навела је једна од путница из аутобуса, видно узнемирена.

Фото: И. Митић

 

Дечак има нагњечење стомака

У Ургентном центру УКЦ Ниш јуче је збринуто шеснаест особа, од тога двоје деце. Старије дете, старости 12 година, у болницу је примљено са нагњечењем стомака.

Фото: И. Митић

 

– Након прегледа на Клиници за дечју хирургију дете старости 12 година је задржано на даље праћење и дијагностичке процедуре, док је осмогодишње дете након указане лекарске помоћи пуштено на кућно лечење. Од 14 одраслих особа, код једног мушкарца (69) спроведена је хируршка процедура због отвореног прелома руке и прелома ребара. Један пацијент је задржан на Клиници за ортопедију и трауматологију, осталих 12 је након указане прве помоћи пуштено на кућно лечење. Оперисана особа је стабилних виталних параметара – саопштио је проф. др Горан Станојевић, помоћник директора за хируршка питања нишког Универзитетског клиничког центра.

(Објектив)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".