Како преносе хрватски медији, дозвола је била на туђе име, а на њој се налазаила његова фотографија.


Он се сумњичи и да је користио лажни идентитет током договора о медицинском захвату, а према изворима блиским истрази, Вујовић је хтео да се подвргне пластичној операцији како би променио физички изглед.

Вујовић је 19. августа ухапшен у Загребу, а претпоставља се да је у главни град Хрватске дошао из Истре, вероватно ни не слутећи да је полицији његова возачка дозвола била сумњива те да су је детаљно проверили.

Након што је ухапшен, претресен је његов стан и возило које је користио, те је нађена већа количина новца и више фалскификованих докумената.

Он је предат истражним органима, након чега ће, према писању хрватских медија, вероватно бити доведен код истражног судије у циљу одређивања екстрадиционог притвора због изручења Србији.

Вујовић, иначе родом из Подгорице, прошле године у децембру пуштен је из црногорског затвора након што је одслужио казну за убиство Радомира Савовића.

Њега је одмах по изласку из затвора га дочекала полиција и привела, ради додатних провера.

Упркос провери, полицајци нису приметили да је Србија још пре шест година за Вујовићем расписала потерницу због покушаја убиства у Београду, наводе хрватски медији.

Додају да је Вујовић означен као безбедносно интересантна особа.

Осим тога бежао је из затвора, а бег је искористио да би 2015. покушао убити Београђанина Дарка Булатовића којем је пришао у једном кафићу, почео да се расправља са њим, након чега је пуцао у њега.

Како преноси Вечерњи лист, мотив наводно било Булатовићево упозорење Вујовићу да престане да узнемирава девојке за суседним столом.

У Булатовића је пуцао док је био у бегу из затвора, а побегао је на Божић 2015.

У затвору је завршио јер је био осуђен на 14 и по година затвора због убиства Радомира Савовића 2008.године.

Бег из затвора му је био готово филмски, јер је једном правосудном полицајцу отео пиштољ те је потом претећи пиштољем свима око себе изашао на главни улаз затвора где су га чекали помагачи у аутомобилу.

Након бега се углавном скривао по Београду.

У једном тренутку је лоциран и био је опкољен, али на крају је напао полицајце па је успео да побегне.

Ухапшен је у новембру 2016. близу немачко-холандске границе те изручен Црној Гори.

Због бега из затвора, у одсуству је био осуђен на 37 месеци затвора, а како му се судило док је био у бегу, касније је тражио да му се поново суди за то.

У затвору је често упадао у сукобе с другим затвореницима, па га је 2012. један затвореник покушао да убије зашиљеном кашиком.

На суду је завршио и због претњи полицајцима.


БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".