О ХАПШЕЊУ МИЛОШЕВИЋА, ЛЕГИЈИ, ЧЕДОМИРУ ЈОВАНОВИЋУ

- Легија ме је тог дана сачекао са фантомком. Жена ме довезла. Е онда сам му рекао да иде да смири моју жену, јер се она тресла од страха. Иако је знала Легију - препричавао је Фила дан када је Слободан Милошевић ухапшен.

- Рекао јој је - Весна не брините, Тома и ја заједно... Што њему то и мени.

И онда се она смирила и отишла.

Онда сам му рекао - Нећете ваљда да пуцамо једни на друге. Легија, јел смо то рекли једном - нема више да Србин пуца на Србина - присетио се адвокат.

Фото: З. Кнежевић

 

- Ушао сам унутра и Чеда Јовановић је био тамо. Ја сад кажем да ми се не свиђа програм Чедине партије али с друге стране само је Чеда имао... храбрости, да не кажем оно друго, да буде тамо.

Ја сам му рекао да се склони јер је Марија Милошевић показивала агресивност према њему. Уместо да је дошао министар полиције или тужилац. Какву је Чеда имао функцију?

Марија је викала - Склони ово ђубре одавде. Онда је извадила пиштољ и пуцала у ваздух. Метак је могао да убије судију Горана Чавлину. Метак је пролетео поред њега. Па смо после лагали и он и ја да није тако било... - казао је Тома Фила у интервјуу.

Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

 

КО ЈЕ ШТА ПОТПИСАО И ЗА КОЛИКО ЈЕ ПРОДАТ МИЛОШЕВИЋ

Војислав Коштуница, Зоран Ђинђић и Милан Милутиновић су потписали изјаву да Слободана Милошевића не хапсе због Хага. Али гаранцију да га неће изручити у Хаг је потписао Чедомир Јовановић са овлашћењем Зорана Ђинђића - препричао је Тома.

- Јел' ово у реду Томо?, питао ме је Слоба.

- Ово ти је гаранција за ноћас, рекао сам му.

Фото: Н. Фифић

 

- Руси су мени тврдили да је Милошевић продат... Е сад не сећам се да ли је било 10 или 30 милиона долара. Али су ми Руси рекли да је та пара исплаћена - тврди Фила.

- Први дан хапшења Милошевића, док сам ја био у Хагу, Слобу су чувале Кобре. А против њих нико није могао. То је била и опстала најбоља јединица... Ма какав ЈСО. Е али онда су други дан Кобре повучене по наређењу Павковића - казао је адвокат.

Он даље наводи да су иначе Ђинђић и Павковић предали две кесе докумената заменику тужиоца хашког трибунала. То су, како тврди, била кључна документа са којима је оптужена група за Косово. И то без дозволе, без скидања службене тајне...

- Знате мени може да се свиђа или не свиђа Милошевићев режим, нисам био одушевљен... За Тадића сам гласао, и и дан данас га ценим. Али га не ценим због онога што је донео списак из Америке и отерао у војсци све од мајора па на горе у пензију. Јер је морао то да уради... Е па мора само да се умре... - закључује Фила.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".