Многи памте и да је 90-их година прошлог века једно од главних питања било да ли ће се наставити снимање ове серије с обзиром на одлазак две главне глумице из поставе Тање Бошковић и Дубравке Мијатовић. Ипак, нико не зна да је тада постојала још веће претња за ову серију. Наиме, Слободану Милошевићу ова серија није се много допадала, те ју је забранио.

Легендарни глумац Велимир Бата Живојиновић, који је тумачио лик Аранђела Голубовића, једва је успео да убеди председника Србије да промени одлуку.

- Кад данас гледате „Срећне људе“, видите да је то једна горка слика друштва; ту видите како су настајали тајкуни, њихову спрегу с влашћу, ту се види како су пљачкали народ - па у серији постоји једно одељење у психијатрији које је названо „одељење девизних штедиша“. Тада је Вучелић био директор државне телевизије и од њега смо имали подршку. Мада, прочуло се у једном тренутку да Слободан Милошевић није баш најзадовољнији серијом и да ће можда зауставити снимање. Међутим, на једном партијском или већ каквом скупу Бата Живојиновић је видео Милошевића и питао га за серију „Срећни људи“. Бата ми је причао да га је Слоба потапшао по рамену и рекао: „Аранђеле, нека иде - записао је сценариста серије Синиша Павић у својој монографији.

Серија „Срећни људи“ остаће упамћена и по песми који су певали на текст Љиљане Павић тадашње велике звезде Екстра Нена и Боба Стефановић.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Бољи живот"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".