У Америци у Бронксу десила се ужасна трагедија када је жену у 50-им годинама убило дрво које је пало док је пливала у базену у понедељак. Како наводе медији, жена се редовно купала у базену иза апартмана "Ривер Терраце" на авенији Палисадес, у области Спујтен Дујвил у Бронксу, и нико није могао да слути на овакву трагедију.

Велико дрво се одједном срушило у базен док је жена пливала, ударило је и одмах је убило. У базену је тада била још једна, старија жена, коју је такође ударило дрво, али је преживела иако је у критичном стању у болници Ален Павиљон. Трагична несрец́а се наводно догодила око 13.45 по локалном времену, а сведочила јој је мештанка Мириам Аллен.

Она је за Њујорк Пост рекла: "Сви су вриштали: 'Упомоћ! Помоћ!'. Прозори су ми били отворени, па сам одмах све чула. Погледала сам доле и видела дрво у базену. Знала сам да су у њему биле три или четири особе." Мириам је рекла да су дрво које је пало опустошиле азијске бубе, али упркос томе што су се људи жалили на њих, ништа није урађено.

Градско одељење за паркове потврдило је да дрво није у јавној својини и да је одговорност власника зграде. Мајк Гало (62), чија је супруга пливала са убијеном женом (која још није именована), такође је видео шта се догодило, додајући: "Она плива са њом сваки дан или сваки други дан у исто време. Правиле би кругове и пливале би једна поред друге. Дакле, чињеница да је једна жена преживела, а друга није, била је веома, веома чудна."

То је била друга смрт која се догодила услед пада дрвета у том подручју, након што је Џареда Ричардсона ударила грана док је седео на клупи на игралишту у Бедфорд-Стајвесанту у суботу.

 

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".